Съставки:
- Брашнена/пшеничена тортила
- 50-100 гр. козе сирене
- Микрорастения (например, рукола или горчица)
- Четвърт червен лук, на тънки филийки
- Зехтин
Инструкции:
- Измийте и подсушете добре микро растенията като използвате миксер за подсушаване на зеленчуци, обикновен гевгир или широко сито, за да отцедите водата; обелете и нарежете лука, натрошете сиренето.
- Поставете тортилата в загрята тиган на средна температура.
- Разпределете козето сирене върху половината от тортилата.
- Добавете микрозеленчуците и нарязания червен лук над сиренето.
- Прегънете тортилата наполовина, за да създадете полумесечно тяло.
- Намажете отвън със зехтин.
- Гответе от двете страни, докато тортилата стане хрупкава и сиренето се разтопи.
- Нарежете, поръсете с микрорастения и сервирайте.