Микрорастения и козе сирене в кесадия
Трон Микрогрийнс » Рецепти  »  Микрорастения и козе сирене в кесадия
Микрорастения и козе сирене в кесадия

Съставки:

  • Брашнена/пшеничена тортила
  • 50-100 гр. козе сирене
  • Микрорастения (например, рукола или горчица)
  • Четвърт червен лук, на тънки филийки
  • Зехтин

Инструкции:

  1. Измийте и подсушете добре микро растенията като използвате миксер за подсушаване на зеленчуци, обикновен гевгир или широко сито, за да отцедите водата; обелете и нарежете лука, натрошете сиренето.
  2. Поставете тортилата в загрята тиган на средна температура.
  3. Разпределете козето сирене върху половината от тортилата.
  4. Добавете микрозеленчуците и нарязания червен лук над сиренето.
  5. Прегънете тортилата наполовина, за да създадете полумесечно тяло.
  6. Намажете отвън със зехтин.
  7. Гответе от двете страни, докато тортилата стане хрупкава и сиренето се разтопи.
  8. Нарежете, поръсете с микрорастения и сервирайте.