Песто от микрорастения
Трон Микрогрийнс » Рецепти  »  Песто от микрорастения
Песто от микрорастения

Съставки

  • 2 чаши* микрорастения (босилек, рукола или смес от тях)
  • 1/2 чаша настърган пармезан
  • 1/2 чаша кедрови ядки
  • ½ авокадо, меко
  • 2 скилидки чесън, настъргани
  • 1/2 чаша зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус

Инструкции

  1. Подгответе продуктите: измийте и подсушете добре микрорастенията като използвате миксер за подсушаване на зеленчуци, обикновен гевгир или широко сито, за да отцедите водата; обелете и настържете чесъна.
  2. Почистете авокадото
  3. Смесете микрорастенията, пармезана, авокадото, кедровите ядки и чесъна в кухненски робот.
  4. Пулсирайте, докато се получи хомогенна смес.
  5. При включен кухненски робот, постепенно добавяйте зехтин, докато пестото стане с желаната консистенция.
  6. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
  7. Сервирайте с паста (спагети, талиетели и т.н.), като дип, за сандвичи или просто намажете върху пресен или препечен хляб (бял, пълнозърнест, ръжен и т.н. според вкуса ви)

*1 чаша = 220 - 250 милилитра