Съставки
- 2 чаши* микрорастения (босилек, рукола или смес от тях)
- 1/2 чаша настърган пармезан
- 1/2 чаша кедрови ядки
- ½ авокадо, меко
- 2 скилидки чесън, настъргани
- 1/2 чаша зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
Инструкции
- Подгответе продуктите: измийте и подсушете добре микрорастенията като използвате миксер за подсушаване на зеленчуци, обикновен гевгир или широко сито, за да отцедите водата; обелете и настържете чесъна.
- Почистете авокадото
- Смесете микрорастенията, пармезана, авокадото, кедровите ядки и чесъна в кухненски робот.
- Пулсирайте, докато се получи хомогенна смес.
- При включен кухненски робот, постепенно добавяйте зехтин, докато пестото стане с желаната консистенция.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Сервирайте с паста (спагети, талиетели и т.н.), като дип, за сандвичи или просто намажете върху пресен или препечен хляб (бял, пълнозърнест, ръжен и т.н. според вкуса ви)
*1 чаша = 220 - 250 милилитра