Съставки (4 порции)
- Твърди съставки за салатата:
- Смес от микрорастения (150 гр. рукола, 150 гр. репички, 300 гр. слънчоглед)
- Разполовени чери домати (16-20 броя) или 4 обикновени домата
- 1 глава червен лук, на тънки филийки
- 300 гр. натрошено сирене фета, или 200 гр. Пармезан
- Ядки по избор (кашу, тиквени, слънчогледови, кедрови)
- Съставки за балсамовия дресинг:
- 1/3 ч.ч. балсамов оцет
- 2/3 ч.ч. зехтин
- 1 с.л. мед
- 1 ½ ч.л. горчица с остър вкус
- 2 с.л. сок от лимон
- сол и пипер на вкус
Инструкции
- Подгответе сиренето, лука и доматите
- Измийте и подсушете микрорастенията добре (за целта можете да използвате миксер за подсушаване на зеленчуци, обикновен гевгир или широко сито, за да отцедите водата).
- Докато зеленчуците се отцеждат подгответе балсамовия дресинг.
- Оставете настрана няколко стръкчета от микрорастенията.
- Остатъка от тях разбъркайте с чери доматите, червения лук и 2/3 от натрошеното сирене в купа.
- Полейте с балсамовия дресинг и разбъркайте отново.
- Поръсете с остатъка от сиренето, няколко стръкчета микрорастения и ядки.