Съставки:
- 1 ябълка – каквато предпочитате. Ако предпочитате повече сладост, изберете по-захарен сорт, тъй като в това смути от цвекло няма добавена захар
- 1 морков - Използвайте всякакъв вид моркови и оставете кората, ако е възможно, за повече хранителни вещества.
- 1-2 шепи микро растения – (слънчоглед, кейл или спанак)
- джинджифил на вкус – пресният джинджифил е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за това смути. Добавя нотка, която допълва цвеклото и добавя дълбочина на вкуса.
- студена вода - най-добрата течност без калории за смутита, но можете да използвате всяка течност вместо него.
- кубчета лед – те не са задължителни и можете да ги използвате сезонно или според моментното си настроение.
Инструкции:
- Измийте ябълката, моркова и микрорастенията, като за последните може да използвате миксер за подсушаване на зеленчуци, обикновен гевгир, широко сито или по-голямо парче кухненска хартия, за да отцедите водата. Обелете цвеклото и джинджифила. Нарежете на едри парчета твърдите плодове и зеленчуци.
- Изсипете всички съставки във високоскоростен блендер и долейте вода до половината на съставките. Пасирайте добре до получаване на гладка консистенция.
- Добавяйте още вода и/или ледени кубчета, докато получите желаната от вас консистенция.