Съставки
- Нарязан на филии пълнозърнест хляб, хляб със семена, ръжен или друг хляб според личните Ви вкусовите предпочитания
- Узряло авокадо, намачкано
- Микрорастения от грах или горчица
- Сок от лимон
- 1-2 супени лъжици зехтин
- Лют червен пипер или чесън (по избор)
- Сол и черен пипер на вкус
Инструкции
- Подгответе продуктите: измийте и подсушете добре микрорастенията като използвате миксер за подсушаване на зеленчуци, обикновен гевгир или широко сито, за да отцедите водата; обелете и рендосайте чесъна, обелете и смачкайте авокадото.
- Добавете към смачканото авокадо зехтина, чесъна/червения пипер и черния пипер, сол и лимон на вкус.
- Препечете филийките на тостер
- Намажете ги с получената паста.
- Поръсете обилно с микрорастенията.
Насладете се на вашия здравословен и вкусен тост с авокадо!